آموزش و طرز تهیه تتالی
تتالی از جمله غذاهای پرخاصیت و خوشمزه است که بین مردم اراک دارای محبوبیت ویژه ای است. در اراك به ظرفی به شكل تابه كه ته گودی دارد تالی می گویند. این غذا چون در ته تالی طبخ می شود به نام تتالی(ته تالی) معروف است .
مواد لازم
مغر ران گوساله 200 گرم
گوجه فرنگی 2عدد
پیاز 1عدد
پیاز رنده شده 1عدد
جعفری 20 گرم
پونه 30 گرم
زردچوبه 1قاشق سوپ خوری
لواشک خانگی 100 گرم
غوره 100 گرم
فلفل 1 قاشق غذا خوری
نمک 1 قاشق چایی خوری
طرز تهیه تتالی اراکی:
ابتدا گوشت سه بار چرخ شده را به همراه پیاز رنده شده وکمی نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه خوب ورز می دهیم. به اندازه کمتر از کف دست از گوشت چرخ کرده برمی داریم و به شکل گرد درمی آوریم و در تابه گذاشته تا کمی تفت بخورد. مقداری روغن همراه با 3 قاشق آب داخل تابه ریخته،سپس پیاز،گوجه فرنگی و لواشک های حلقه شده را به همراه غوره در تابه گذاشته سپس تکه های گوشت را که قبلا تفت داده بودیم بر روی مواد می چینیم و درب تابه را می گذاریم تا با حرارت كم كباب ها با بخار پخته شود. بعد از پخت آن را در دیس كشیده و همراه با نان سرو می كنیم.
سالاد روسی:
مواد اولیه :
سیب زمینی پخته شده نیم کیلو
هویج نگینی و پخته شده ۳۰۰ گرم
کالباس خشک وکالباس مرغ با هم نیم کیلو
خیار شور نگینی خرد شده نیم کیلو
کنسرو نخود فرنگی 1 عدد
سس مایونز به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
سیب زمینی ها باید طوری پخته شده باشند که له نشوند و باید به صورت نگینی یعنی به صورت قطعه های کوچک خرد شوند . خیار شور و کالباس را هم به همین حالت خرد کرده و اضافه می کنیم توجه کنید نباید به قطعات خیلی کوچک ریز شوند.
و بعد هویج ها را بعد نخود فرنگی را هم همراه با سس مایونز اضافه می کنیم مقدار سس مایونز سلیقه ای هست ولی به نظر من پر سس خوشمزه تر است. نمک هم می زنیم و مخلوط می کنید به طوری که مواد له نشود.
این سالاد بسیار خوشمزه و شکیل هست .البته بجای کالباس از سبزیجات هم میتوان استفاده کرد.
نکاتی که باید مد نظر داشته باشید:
- سیب زمینی ها را اول نگینی خرد کنید بعد بپزید.
- در صورت دلخواه بهتر است از کالباسهای پر عطر استفاده کرد.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: